Almás pite
Egy múltidéző desszert, amely diabetikus!
Hozzávalók (12 szelethez)
- 300 g zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 100 g eritrit
- 3-4 ek görög joghurt
- 50 g vaj
- 1 db citrom
- 1 db tojás
- 1,5 kg alma
- 2 ek zabkorpa
- fahéj
Elkészítés
- A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk.
- Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hűtőben pihentetjük a tésztánkat.
- Miután pihent a tészta, a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
- A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk.
- Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére.
- Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb.30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom (1 szeletben)
- Energia: 218 kcal
- Szénhidrát: 37 g
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 6 g