Barackos gombóc diétásan
cukormentes
Hozzávalók (4 adag):
- 400 g félzsíros túró
- 50 g zabliszt
- 2 db tojás
- 5 ml folyékony édesítőszer
- 6-7 db sárgabarack
- 4 ek eritrit
- 100 g darált dió
- őrölt fahéj
Elkészítés:
A túrót a liszttel, tojással, édesítőszerrel és ízlés szerinti fahéjjal összekeverjük, használatunk hozzá botmixert is ha szükséges.
A barackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Az eritritet összekeverjük egy teáskanálnyi fahéjjal, majd a gyümölcsökre szórjuk. A maradék fahéjas eritritet összekeverjük a darált dióval, és félretesszük.
1-2 evőkanálnyi tésztát a kezünkbe veszünk, ráhelyezünk egy fél barackot, majd összehajtogatjuk és gombócot formázunk belőle a tenyerünk segítségével.
Enyhén forrásban lévő vízbe tesszük, miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, további 5 percig főzzük őket, majd alaposan lecsepegtetjük és megforgatjuk az előre szárazon enyhén pirított fahéjas dióban.
Tápértékadatok:
- 1 adag energiatartalma: 594 kcal
- Fehérje: 38 g
- Zsír: 35 g
- Szénhidrát: 26 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus