Buggyantott tojás tormamártással
diabetikus - IR-barát
Hozzávaló (4 adaghoz):
- 4 db tojás
- 3 dkg liszt (tk és sima felesben)
- 3 dkg light margarin
- 1 ek. reszelt torma
- 1 dl 12%-os tejföl
- só
- ecet
- édesítőszer
Elkészítés:
Forrásban lévő, gyengén ecetes, sós vízbe óvatosan beleeresztjük a tojásokat, és addig főzzük, amíg a fehérje megkeményedik (körülbelül 4 percig), majd szűrőkanállal kiszedjük, és szitára tesszük. A margarinból, lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a tormát, a tejföllel feleresztjük, kevés vízzel hígítjuk. Ízesítjük sóval, ecettel, édesítőszerrel, és készre forraljuk. A tojást tányérokra rakjuk és ráöntjük a tormás mártást.
+1 TIPP: Tálaljuk rizzsel, így reggeli helyett ebédként is fogyasztható.
Tápanyagtartalom:
- Energia: 190,4 kcal
- Szénhidrát: 6,9 g
- Fehérje: 9,7 g
- Zsír: 13,3 g