Egészséges mákosguba
Az ünnepi időszakban előtérbe kerülnek a mákos receptek, ami alól a mákosguba sem
maradhat ki. Ez a recept lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így a vércukor- és inzulinszintedet is egyenletesen tarthatod.
Online Bejelentkezés
Vajdovich Dorottya
Ostrom utcai rendelő - 1015 Budapest, Ostrom utca 16.
Hozzávalók (10 adaghoz)
- 6-8 db teljes kiőrlésű kifli
- 150 g darált mák
- 5 közepes db alma
- 400 ml tej (1,5%-os)
- 5 ek. datolyaőrlemény/ 2 ek. 4:1 édesítő
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 50 g vaj
Elkészítés
- A kiflit vágd karikákra és tedd félre őket.
- Az almákat mosd meg és vágd őket apró kockákra.
- Egy lábasban olvaszd fel a vaj felét, majd futtasd át rajta a kiflikarikákat.
- Add hozzá a tejet, az édesítővel/ datolyaőrleménnyel elkevert mákot, a reszelt citromhéjat és a felkockázott almát és alaposan forgasd át.
- Tedd a mákosgubát egy jénai tálba, tedd a tetejére a maradék vajat feldarabolva, és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig süsd, amíg a teteje enyhén megpirul.
+1 TIPP: Fogyaszd kis adagban desszertként vagy reggelire egy kistányér hozzáadott cukor mentes túrókrémmel!
Energia- és tápanyagtartalom egy adagban
- Energia: 234 kcal
- Zsír: 11,6 g
- Szénhidrát: 24,8 g
- Fehérje: 7,4 g