Francia bundás kenyér
Egy finom, gyorsan elkészíthető reggeli, ami cukor-, tej- és tojásmentes!
Hozzávalók (2 főre)
- 4 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
- 3 dl növényi ital (én most kókusz italt használtam)
- 2 ek lenmagliszt
- 2 ek eritrit
- vanília kivonat vagy fél vanília rúd kikapart magjai
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek növényi olaj
- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 4 ek kókuszjoghurt
Elkészítés
A növényi italt öntse egy tálba és keverje hozzá a lenmaglisztet, a vaníliát, fahéjat és az eritritet. Érdemes villával, vagy kézi habverővel csomómentesre keverni a masszát, mert a lenmagliszt gyorsan magába szívja a folyadékot. Ezután hevítsen egy is olajat tapadásmentes serpenyőben és ameddig melegszik, addig a kenyér szeleteket forgassa meg az édes masszában, majd mindkét oldalát aranybarnára kell sütni.
Az erdei gyümölcsöt kevés vízzel alacsony lángon főzze, ameddig be nem sűrűsödik. Ezt követően rá kell csurgatni a francia bundás kenyér tetejére és 1-1 evőkanál kókuszjoghurtot is érdemes rákanalazni.
+1 TIPP: Ha nem rajong az öntetekért, szószokért, akkor a gyümölcsöket szórja a bundás kenyérre és úgy tálalja.
Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban)
- Energia: 371 kcal
- Szénhidrát: 21 g
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 25 g