Könnyű rakott káposzta árpagyönggyel
laktózmentes - IR barát
Hozzávalók (6 adaghoz)
- 1 kg szeletelt savanyú káposzta
- 0,5 kg darált hús (pl. puulyka)
- 150 g árpagyöngy
- 1 nagy pohár laktózmentes tejföl (általában 330g)
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 ek növényi olaj (pl.: napraforgó, repce)
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, pirospaprika (1-1,5 tk)
Elkészítés
A gerslit legalább kétszeres, sós vízben megfőzöm, félreteszem. (Érdemes egy éjszakára beáztatni, úgy hamarabb megfő.)
A vöröshagymát megpucolom, megtisztítom, kockára vágom. Kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a darált pulykahúst. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, piros paprikával. Fedő alatt készre párolom.
A savanyú káposztát ízlés szerint előkészítjük vagy csak leöblítjük vagy 10-15 perc alatt puhára főzzük majd leszűrjük.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk. Először a savanyú káposzta felét terítjük a tepsi aljába, majd erre kerül a főtt, árpagyöngy, utána a darált húsos réteg, majd a megmaradt savanyú káposzta. A tejfölbe egy kevés piros paprikát keverünk és a savanyú káposzta tetejét meglocsoljuk vele.
Előmelegített sütőben, 180°C-on összesütjük.
Tápanyagtartalom (1 adag)
- Energia: 384 kcal
- Fehérje: 22 g,
- Zsír 21 g,
- Szénhidrát: 28g
- Rost: 8 g