
Körtés kuszkusz saláta
Hozzávalók (4 adag)
- 80 gramm salátalevél tetszés szerint (pl: bébispenót, madársaláta)
- 1 közepes lilahagyma
- 2 közepes körte
- 120 g eidami sajt
- 120g (szárazon mérve) kuszkusz
- 2 ek dió olaj
Elkészítés
A salátát, hagymát, körtéket előkészítjük, megmossuk, megtisztítjuk.
A körtét és a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a sajtot pedig kisebb kockára.
A kuszkuszt a leírás szerint szerint elkészítjük, ez általában úgy működik, hogy felöntjük kétszeres mennyiségű forró enyhén sós vízzel, majd lefedjük 15-20 perce Ha megpuhult pár csepp olajjal meglocsoljuk.
A kuszkuszt összekeverjük a saláta többi hozzávalójával, de kínálhatjuk a saláta mellé is.
Leönthetjük tálalás előtt még egy ki olajjal, balzsamecettel, friss petrezselyemmel is díszíthetjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
- Energia: 297 kcal
- Szénhidrát: 32 g
- Fehérje: 13,5 g
- Zsír: 12 g
- Rost: 5 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus