Magvas rúd
teljes kiőrlésű
Hozzávalók (4 darabhoz)
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 30 g zabpehelyliszt
- 50 g sikér
- 60 g sütőmagarin
- 120 g kefír
- 2 tk só
- 1 tk sűtőpor
- + tojás a kenéshez
- + magok (lenmag, tökmag, fekete szezámmag, napraforgómag, stb.)
Elkészítés
A liszteket, sikért összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a kefírt és összegyúrjuk a tésztát. Puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk (liszttel/ kevés vízzel javíthatunk az állagán, ha igényli a tészta ).
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságra, majd tetszőleges méretű rudakra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire rakjuk a rudacskákat, majd lekenjük a felvert tojással.
Most jön a legjobb része, ízlés szerint meghintjük különböző magvakkal, vagy sajttal, akár vegyesen is.
Előmelegített, 180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
A fenti recept 4 adagra vonatkozik. 1 adag szénhidráttartalma 22,5 gramm szénhidrát.
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus