Mediterrán babsaláta quinoával
Hozzávalók (2 adagra)
- 1 fej lilahagyma
- 70 g quinoa
- 100 g konzerv kukorica (hozzáadott cukor mentes)
- 300 g konzerv fehérbab
- 1 ek. olívaolaj
- 2 ek. minőségi paradicsompüré
- olivabogyó ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors
- marék friss bazsalikom levél
Elkészítés
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a babot, kukoricát, a paradicsom szószt, az olivabogyót és keverjük össze. Hintsük meg ízlés szerint őrölt fekete borssal, majd vegyük le a tűzhelyről. Szórjuk rá az aprított bazsalikom leveleket, majd hagyjuk állni egy kis ideig.
Amíg az ízek összeérnek, a quinoát főzés előtt alaposan öblítsük le, különben az elkészülő ételnek enyhén kesernyés íze lehet. Majd forrásban lévő vízben kb. 15-20 perc alatt főzzünk puhára a szárazon kimért quinoát.
Végül a babasalátát tálaljuk az elkészült körettel.
Tápanyagtartalom
Egy adag babsaláta körettel 55 gramm szénhidrátot, és 12,8 gramm rostot tartalmaz.
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus