Mogyorókrémes babka
cukormentes - teljes kiőrlésű - IR barát
Hozzávalók (7 db)
- 220 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 30 gramm búzasikér
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tojássárgája + 1 db tojás a kenéshez
- 1 csipet só
- 70 g eritrit
- 50 g vaj
- 1 dl tej
- 150 gramm cukormentes mogyorókrém (bolti vagy otthoni)
- 30 gramm törökmogyoró
Elkészítés
Kimérjük a hozzávalókat, majd az élesztőt kb. fél dl langyos tejbe morzsoljuk, állni hagyjuk, míg fel nem fut. Majd összegyúrjuk az összes hozzávalót, annyi langyos tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután legalább 60 percet pihentetjük, majd két részre osztjuk a tésztát, és két ugyanakkora téglalapot nyújtunk ki belőlük. Az egyikre rákenjük a mogyorókrémet (otthon készítve törökmogyorót erős darálóval ledarálunk és ízlés szerint édesítjük), és ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, úgy hogy szépen fedjék egymást.
Egy kés vagy pizzavágó segítségével 6-7 db csíkra felvágjuk a tésztát. A csíkokat megcsavarjuk, és feltekerjük, mint egy csigát, úgy hogy a tetején magasabb legyen a tekercsünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és újabb 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük a tetejét egy felvert tojással és meghintjük durvára vágott törökmogyoróval. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 15-25 perc alatt.
Tápanyagtartalom (1 db)
- Energia: 360 kcal
- Fehérje: 16 g
- Zsír: 20 g
- Szénhidrát: 27 g