Morzsás meggyes pite
teljes kiőrlésű - cukormentes
Hozzávalók:
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g búzaliszt
- 120 g eritrit
- 120 g vaj
- 1 egész tojás
- 2 ek. görög joghurt
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- 400 g magozott friss meggy
- 1 kk fahéj
- 50 g eritrit
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet és az édesítőszert, majd hozzáadjuk a csipet sót, és a kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat. Gyúrjuk morzsalékossá a tésztát, de ne dolgozzuk sokáig, csak éppen amíg összeáll, majd hozzáadjuk a tojást, joghurtot, citromhéjat, és végül összedolgozzuk amíg nagyobb darabokban nem áll össze. Vegyük ki a tálból, gyúrjuk át és csomagoljuk fóliába, majd pihentessük hűtőben legalább fél órát.
A tészta két részre osztjuk, kétharmad- egyharmad arányban, és a nagyobb felét gyúródeszkán kinyújtjuk, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk rá a kinyomkodott gyümölcsöt, és a fahéjjal összekevert eritritet. A tészta kisebbik hányadát nagylyukú reszelőn a tetejére reszeljük, hogy befedje, majd 180 C-on előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Egy adagra vonatkozó tápérték adatok:
- Energia: 130 kcal
- Szénhidrát: 14,5 g
- Fehérje: 2,4 g
- Zsír: 5,4 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus