Olívás, zöldfűszeres grissini
teljes kiőrlésű
Hozzávalók (20 darabhoz)
- 100 g teljes kiőrlésű iszt
- 100 g tönkölybúzaliszt
- 2 ek olivaolaj
- 250 g natúr joghurt
- 1 dl víz
- 3 g szárított élesztő
- friss koriander, bazsalikom, kakukkfű
- pár szem olivabogyó
- só
Elkészítés
A liszteket keverjük el a sóval és az élesztővel, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a natúr joghurtot, a feldarabolt olívabogyókat és az apróra vágott zöldfűszereket.
Lassan adagoljunk hozzá vizet és gyúrjuk össze a tésztánkat, amit utána 1 órán át szobahőmérsékleten hagyunk állni. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és csíkozzuk fel.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 220°C-on, kb. 15 perc alatt megsül.
Tápanyagtartalom (1 db)
- Energia: 55 kcal
- Fehérje: 2 g
- Zsír: 2 g
- Szénhidrát: 7 g