Ponty curry gyümölcsös rizzsel
Hozzávalók
- 80 dkg ponty
- 30 dkg basmati rizs
- 2 ek curry
- 1 tk pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
- 1 db alma
- 2 db konzerv (cukormentes) őszibarack
- 1 ek graham liszt
- olaj
- só,bors,gyömbér
Elkészítés
A rizst 2-3x átmossuk, majd kb. 1,5x-eres mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzzük. Kicsit fellazítjuk, majd hozzákeverjük a kisebb darabokra vágott őszibarackot.
A hagymát, és a paprikákat felaprítjuk, az almát cikkekre vágjuk. A hozzávalókat pirítsuk meg kevés olajon, ízesítsük a curry porral, pirospaprikával, sóval-borssal, gyömbérrel és szórjuk meg a liszttel, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Forraljuk össze, és pároljuk készre, míg el nem éri a mártás sűrűséget.
De még mielőtt eléri a megfelelő állagot, kb. 6-7 perccel adjuk hozzá az irdalt pontyszeleteket, és kissé főzzük össze, hogy a hal is fogyasztható legyen.