Répatorta
cukormentes - gluténmentes - laktózmentes
Hozzávaló (8 szelet):
- 150 g zsírtalanított mandulaliszt
- 50 g durvára tört mandula
- 200 g sárgarépa (tisztítva)
- 250 g eritrit
- 2 db tojás
- 1 ek. kakaópor
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 ek. citromlé/narancslé
- csipet só
- vaníliaaroma
- fahéj, szerecsendió
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük össze a száraz hozzávalókkal, az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépával, a citromhéjjal, a citromlével, az ízesítő anyagokkal és vanília aromával. A habbá vert tojásfehérjét 2-3 részletben adjuk a tésztához, óvatosan elegyítsük a masszát.
Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt, esetleg szilikonos tortaformába öntjük a tésztát, s előmelegített 170°C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát mindig végezzünk!
Tápértékadatok (1 szeletre számolva):
- Energiatartalom: 109 kcal
- Szénhidrát: 3,5 g
- Fehérje: 10,8 g
- Zsír: 6,5 g
- Rost: 5,3 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus