Sajtos cukkini muffin
cukormentes - gluténmentes - tejmentes
Hozzávalók (6 darab)
- 1 db közepes cukkini
- 100 g laktózmentes sajt
- 1 db tojás
- 4 ek barna rizsliszt
- 2-3 fokhagymagerezd
- só, bors
- (igész szerint zöldfűszer)
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, ha szükséges a magvas belsejét eltávolítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés sóval meghintjük és 20 percre félretesszük pihenni.
A levet eresztett cukkinit jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, lereszelt sajtot (bármilyet választhatunk), fűszereket és annyi barna rizslisztet, hogy összeálljon a massza. Alaposan összedolgozzuk és kevés olajjal kikent szilikon muffin formákba adagoljuk a cukkinis keveréket.
A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Melegen a legfinomabb, de hidegen is ideális feltét főzelékhez, önmagában, vagy mártogatósok mellé.
Tápanyagtartalom (1 db)
- Energia: 116 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 6 g
- Szénhidrát: 9 g
Téma szakértője
-
Varga Dóra
-
Szakterületek:
- vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC
-
Specialitások:
-
inzulinrezisztencia (IR)
-
2-es típusú cukorbetegség
-
terhességi cukorbetegség
-
komplex endokrin és allergiás kórképek
Rendelés típusa:
- személyes, rendelői vizit
- távkonzultáció (skype, telefon): kedd
- kizárólag felnőtt ellátás
-
Páciensek mondták
Rendkívül felkészült
További véleményekVarga Dóra dietetikus szakmailag rendkívül felkészült, minden kérdésemre azonnal és teljes körűen válaszolt. Profi!