Sajtos-sonkás hajdinapalacsinta
gluténmentes - tojásmentes - diabetikus
Hozzávalók (4 db-hoz):
- 110 g hajdinaliszt (itt beszerezhető)
- 5 g útifűmaghéj
- 3-3,5 dl szódavíz
- fél tk. só
- fél tk. szódabikarbóna
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
- 2 tk olíva olaj
Elkészítés:
1 dl vízhez hozzáadjuk az útifűmaghéjat és kocsonyás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a masszához a hajdinalisztet, sót, szódabikarbónát és a szódavizet. 1-2 órán keresztül a tésztát hűtőben pihentetjük, majd ha szükséges, akkor a palacsinták sütése előtt kis mértékben hígítunk a tésztán. A galette-ek egyik oldalát kevés olívaolajon megsütjük, majd megfordítás után megszórjuk reszelt sajttal a már megsült oldalát, majd a sajtra ráfektetek egy szelet sonkát. A hajdinapalacsinta négy oldalát felhatjuk,úgy hogy középen egy kevés rés maradjon. Friss salátával tálaljuk.
Tápanyagtartalom (1 db-ban):
- energia: 241 kcal
- fehérje: 14 g
- zsír: 10 g
- szénhidrát: 21 g
Receptet összeállította: Varga Dóra, dietetikus
Téma szakértője
-
Varga Dóra
-
Szakterületek:
- vezető dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember MSC
-
Specialitások:
-
inzulinrezisztencia (IR)
-
2-es típusú cukorbetegség
-
terhességi cukorbetegség
-
komplex endokrin és allergiás kórképek
Rendelés típusa:
- személyes, rendelői vizit
- távkonzultáció (skype, telefon): kedd
- kizárólag felnőtt ellátás
-
Páciensek mondták
Rendkívül felkészült
További véleményekVarga Dóra dietetikus szakmailag rendkívül felkészült, minden kérdésemre azonnal és teljes körűen válaszolt. Profi!