Sertéshússal töltött padlizsán
Egészségesen finomat!
Hozzávalók (2 főre)
- 2 darab közepes padlizsán (kb.50 dkg)
- 20 dkg darált, sovány sertéshús
- 1 darab póréhagyma
- 1 darab korpás zsemle
- 1 darab közepes méretű tojás
- 2 szál rozmaring (lehetőleg friss)
- 2 evőkanál olaj
- 100 g tejföl (12%-os)
- 100 g Óvári sajt (reszelve)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
1. A padlizsánokat félbevágjuk, és egy evőkanál segítségével a belsejét kikanalazzuk úgy, hogy kb. fél cm hús maradjon a héjon. A kikapart padlizsánt és a póréhagymát apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megfuttatjuk. Ezután a darált sertéshúst hozzátesszük a padlizsánhoz és hagymához, majd pedig addig pirítjuk, amíg kifehéredik, végül pedig zsemleszínűvé válik. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a szárától megtisztított rozmaringgal.
2. A zsemlét langyos vízbe beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a közepes méretű tojást, majd a húsos masszával jól összedolgozzuk.
3. A félbevágott padlizsánokat megtöltjük a masszával, és egy kivajazott tűzálló tálba helyezzük. Fóliával lefedve kb. 25-30 percig sütjük 180°C-on (alsó-felső sütési módon).
4. A fólia eltávolítása után tejföllel és sajttal díszítjük, majd további 15 percig sütjük, amíg szép aranyszínűre sül.
Jó étvágyat kívánunk!
Tápértékadatok:
- 1 adag energiatartalma: 582 kcal
- Fehérje: 38,2 g
- Zsír: 30,6 g
- Szénhidrát: 43,1 g