Sonkás-diós penne
teljes kiőrlésű - diabetikus - IR-barát
Hozzávaló (4 adaghoz):
- 25 dkg teljes kiőrlésű penne tészta
- 10 dkg újhagyma
- 10 dkg füstölt sonka
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dkg light margarin
- 5 ek. étolaj
- 3 dkg dió
- 4 dkg sajt
- só
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldhagymát, a fokhagymát apróra szeljük, majd az olajon és margarinon megpirítjuk. A kis kockákra vágott sonkát belekeverjük, majd az egészet a tésztához adjuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és durvára vágott dióval.
Tápanyagtartalom:
- Energia: 550,6 kcal
- Szénhidrát: 26,6 g
- Fehérje: 30,1 g
- Zsír: 33,5 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus