Tejszínes lime-os csirkemell párolt spárgával
Egy finom és tápláló étel, amely IR-kompatibilis, tojásmentes és gluténmentes!
Hozzávalók (4 főre)
- 600 g csirkemell filé
- 800 g zöld spárga
- 200 ml főzőtejszín
- 2 teáskanál vaj
- 1 fej közepes méretű vöröshagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- friss petrezselyemlevél
- 1 db lime
- 2 evőkanál olíva olaj
- fűszerek: só, bors, pirospaprika pehely, koriander
Elkészítés
A csirkemell filéket egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, majd 1 evőkanál olíva olajon picit elősütjük. Amikor elkészült egy kisebb méretű tepsibe helyezzük a hússzeleteket. Mielőtt tovább sütjük a húst a sütőben, elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt 1 evőkanál olajon átfuttatjuk. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, az aprított friss petrezselymet és ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint paprika pehellyel, korianderrel. A limeot félbevágjuk és a felének a levét belefacsarjuk az öntetbe. Ha elkészült, akkor a 2/3-át a csirkemellre öntjük és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15 percig szép pirosra sütjük. A szósz maradék 1/3-át az elkészült hússzeletek mellé tálaljuk, amelyek tetejét lime karikákkal díszíthetjük.
Amíg a sütőben készül a hús, addig a spárgát alaposan megmossuk és megpároljuk, majd a hús mellé köretként tálaljuk.
Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban)
- Energia: 356 kcal
- Szénhidrát: 10,5 g
- Fehérje: 40,2 g
- Zsír: 16,3 g