Teljes kiőrlésű magvas perec
teljes kiőrlésű
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g búzafinomliszt
- 2 dcl cukormentes mandulaital
- 2 ek. olívaolaj
- 3 g szárított élesztő
- 1 közepes tojás
- pici só
- magkeverék ízlés szerint: lenmag, tökmag, szezámmag
Elkészítés:
A liszteket keverjük össze egy nagy tálban az élesztővel, sóval és olajjal. Apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű növényi italt, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük a duplájára, majd szétosztjuk 10 részre. Hosszú hengereket formázzunk, majd perec alakot hajtogatunk belőle.
A felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a magvakkal. Izlés szerint akár sajttal is szórható rá.
Sütőpapírra helyezzük, majd 200 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kiváló ötlet kisétkezésre önmagában is, de akár reggelire vagy vacsorára is fogyaszthatjuk sovány sonka vagy sajt és sok-sok zöldség kíséretében kenyér helyett.
Tápértékek 1 perecre vonatkozóan:
- Energia: 130 kcal
- Szénhidrát: 17 g
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 4,5 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus