Túrófánk
cukormentes - teljes kiőrlésű
Hozzávalók (8 adaghoz)
- 250 g zsírszegény túró
- 60 g por édesítőszer
- 1 db tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g zabpehelyliszt
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g cukormentes keksz
- 2 ek olaj a sütéshez
A lekvárhoz:
- 300 g fagyasztott málna
- 80 g por édesítőszer
- 1 db citrom leve
Elkészítés
A lekvárhoz a málnát az édesítővel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.
A tésztához a túrót összekeverjük az édesítővel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.
Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.
A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.
A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.
Tápanyagtartalom (1 adagban)
- Energia: 230 kcal
- Fehérje: 10 g
- Zsír: 5 g
- Szénhidrát: 35 g