Túrós gesztenyekrémes piskótatekercs
diabetikus - IR-barát
Hozzávaló (20 szelethez):
Krém:
- 15 dkg félzsíros túró
- 10 dkg cukormentes gesztenyemassza
- 5 dkg margarin
- 1 dkg kókuszreszelék
- 1 mk. folyékony édesítőszer
- 5 ml rumaroma
Tészta:
- 4 db tojás
- 8 dkg zabliszt
- 1 mk. folyékony édesítőszer
- 1 kk. citromlé
Elkészítés:
A tekercshez a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az édesítőt, végül a lisztet. Margarinnal kikent teflontepsiben előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd kis lángon halvány színűre sütjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből egy tiszta konyharuhára, majd megfordítva egy írólap vastagságú papírlap segítségével hosszanti irányban feltekerjük. A krémhez az alapanyagokat mixer segtíségével egyenletesen összekeverjük. Ha a tészta kihűlt, kitekerjük, megtöltjük a krémmel, visszatekerjük, és hütőszekrénybe tesszük.
Tápanyagtartalom:
- Energia: 78,7 kcal
- Szénhidrát: 5,7 g
- Fehérje: 3,4 g
- Zsír: 4,3 g
Téma szakértője
-
Drégely Anikó
-
Szakterületek:
- sportdietetikus