Túrós quinoa muffin
gluténmentes - laktózmentes - IR kompatibilis
Hozzávalók (6 db-hoz):
- 60 g száraz quinoa
- 1 cukkini (kockára vágott) kb. 200 g
- 75 g zsírszegény túró (szükség esetén laktózmentes)
- 2 egész tojás
- 4 tojás fehérje
- só, bors, zöldűszerek
Elkészítés:
Először a quinoát feltesszük főzni kétszeres mennyiségű sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesített vízbe. Ez idő alatt külön választjuk a tojások fehérjéit a sárgájától. A tojás sárgáját egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük a túróval, a kockára vágott cukkínivel ill. a quinoával miután készre főtt és kihűlt. Ezt követően a tojás fehérjéit kemény habbá verjük, majd óvatosan, nehogy összetörjön, belekeverjük a masszába. Ezután muffin formába 6 fele osztjuk és kb. 30 percig sütjük előmelegített sütőben. Fogyaszthatjuk nyers zöldséggel, sajttal.
Egy étkezésnél 1-2 db muffin/fő elfogyasztása ajánlott.
Tápanyagtartalom (1 db-ban):
-
Energia: 155 kcal
-
Fehérje: 8 g
-
Zsír: 2,5 g
-
Szénhidrát: 9 g