
Túrótésztás kakaós csiga
Ez a kakaós csiga azért jó választás IR vagy cukorbetegség esetén, mert a tésztájában található túró mint fehérjeforrás és a teljes kiőrlésű, valamint zabpehelyliszt mint rostforrás kellően lassítják a szénhidrát felszívódását, így nem okoz hirtelen vércukor-, majd inzulinszint emelkedést.
Hozzávalók (kb. 20-25 db csigához)
A tészta:
- 250 g sovány túró
- 180 g zabpehelyliszt
- 70 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 125 g almapüré (hozzáadott cukor nélkül)
- 60 ml mandulaital
- 40 ml olívaolaj
- 1 csipet só
A töltelék:
- 120 g almapüré
- 50 g holland kakaópor (zsírszegény)
- 1 csipet fahéj
- 1 ek. eritrit
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
- Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, majd nyújtsd ki nyújtófával lisztezett gyúródeszkán.
- Kend meg a kinyújtott tésztát az almapürével, hintsd meg a kakaóporral, a fahéjjal és az eritrittel.
- Tekerd fel óvatosan a tésztát és megfeszített cérnával kb. 2 cm vastagnyi csigákat szeletelj.
- Helyezd a csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire és kend meg egy kevés vízzel a tetejüket.
- Tedd a tepsit a sütőbe és alsó-felső sütéssel süsd kb. 15 perc alatt aranybarnára.
Energia- és tápanyagtartalom 2 db csigában (ha a teljes mennyiség 20 db)
- Energia: 175 kcal
- Zsír: 6,2 g
- Szénhidrát: 20,1 g
- Fehérje: 7,5 g
- Rost: 3,3 g